Spremite se za naglu promjenu vremena, slijede dani pljuskova i grmljavine

Radiosarajevo.ba
Spremite se za naglu promjenu vremena, slijede dani pljuskova i grmljavine
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u Sarajevu

Jutros u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u sjeveroistočnim područjima može pasti i malo kiše.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 11 stupnjeva, Ivan Sedlo 15, Drvar i Sokolac 16, Bugojno 17, Jajce i Livno 18, Bihać, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica 19, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj i Zvornik 20, Grude i Trebinje 21, Stolac 23, Mostar i Neum 24 stepena. 
 

Tokom dana, u većem djelu zemlje sa kišom, pljuskovma i grmljavinom. Uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetrar slab, na momente i umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepeni. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura 14, a najviša dnevna oko 24 stepena. 

Prognoza za naredna tri dana: 

Srijeda, 19. juni - sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne, u većem dijelu Bosne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 26 do 32 stepena.

Četvrtak, 20. juni - sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni uz postupno naoblačenje može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 33 stepena.

Petak, 21. juni - sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne, razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak kiše. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 27 do 34 stepena.

 

 

Biometeorološka prognoza

Više svježine u noći i tokom jutra, uz mirniji san, povoljno će djelovati na većinu stanovništva, a tegobe kod osjetljivih osoba ne bi trebale biti suviše izražene.

Temperature će biti u okviru vrijednosti uobičajenih za ovaj period, pri tome je u drugom dijelu dana, uz izraženiji osjet sparine, poželjno umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije