Spremite se, stigao je: Sutra snijeg u Bosni i Hercegovini

Fena
Spremite se, stigao je: Sutra snijeg u Bosni i Hercegovini
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Čišćenje snijega u Sarajevu
Naoblačenje sa sjeverozapada sutra će u jutarnim satima u Bosni usloviti oblačno vrijeme.

Do sredine dana naoblačit će se i u Hercegovini. U Bosni će slaba kiša početi da pada prijepodne.

U Hercegovini slaba kiša padat će u poslijepodnevnim satima. Od večernjih sati prema kraju dana na planinama će padati i slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15 stepeni, a najviša dnevna većinom između 9 i 14, na jugu zemlje od 19 do 23 stepena.

U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno. Povremeno slaba kiša se prognozira od sredine prema kraju dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 7, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 3 stepena, Sokolac 14, Ivan-sedlo 15, Bihać, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 17, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Tuzla i Zvornik 18, Gradačac, Livno i Prijedor 19, Bugojno i Doboj 20, Grude i Mostar 23, Trebinje 24 i Neum 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije