Špirić optužio ministra: Mektić vodi hibridni rat protiv RS-a

Radiosarajevo.ba
Špirić optužio ministra: Mektić vodi hibridni rat protiv RS-a
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nikola Špirić

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić tvrdi da ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić predvodi grupu koja duže vrijeme vodi hibridni rat protiv Republike Srpske, koja zbog toga trpi štetne posljedice.

Špirić je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci upitao Mektića zašto je sebi dozvolio da bude involviran u hibridni rat koji se vodi protiv Republike Srpske.

"Kada Mektić govori da u RS-u postoje paravojska i parapolicija, onda to dobije međunarodni odjek. Dobro bi bilo da kaže u ime kog organa ovo saopćava - Vijeća ministara, Parlamenta BiH ili nekog drugog državnog organa koji je potvrdio da ovako nešto postoji u RS-u, rekao je Špirić novinarima u Banjj Lluci i ponovio da ovakvih pojava u RS-u nema.

On tvrdi i da je protiv Mektića CJB Banjaluka, Stanica javne bezbjednosti Prijedor, podnio krivičnu prijavu 1998. godine, jer je "nadgrobne spomenike nesrpske vjere prodavao kamenorescima koji su ih brusili da bi bili podignuti spomenici srpskim borcima".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije