Sparkasse Bank i ove godine u eko akciji za čiste vode BiH

Radiosarajevo.ba
Sparkasse Bank i ove godine u eko akciji za čiste vode BiH
Foto: Bljesak.info / Boračko jezero

Tokom ljeta, Sparkasse Bank dd BiH nastavlja sa eko akcijom 'Voda je život, neka bude čista' tokom koje će, u saradnji sa Ronilačkim klubom „Bosna“, očistiti pet vodenih lokaliteta u BiH.

U ovogodišnjoj akciji, u periodu od jula do septembra, Sparkasse Bank dd BiH će se uključiti u akcije čišćenja pet vodnih lokaliteta, i to: jezera Boračko, Buško, i Jablaničko, te rijeka Bosna i Željeznica.

„Nama je zadovoljstvo opet učestvovati u ovoj akciji, i na ovaj način biti dijelom zajednice u kojoj radimo. Drago nam je i što je akcija dobro prihvaćena od strane lokalnih zajednica. Upravo zato ove godine se pored finansijske podrške, naši uposlenici iz poslovnica širom BiH i sami uključuju u akcije na terenu, a sve sa ciljem poboljšanja uvjeta života zajednice,“ izjavili su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank dd BiH.

Društveno odgovorno poslovanje, naročito na polju ekologije i rad sa mladima je dio strateškog okvira Sparkasse Bank.

„Kao ronilačkom klubu, kome je čista voda 'prirodno stanište', drago mi što smo i ove godine dio akcije, zajedno sa zaposlenicima Sparkasse Bank i ove godine grupom srednoškolaca. Ovaj projekt donosi svake godine sve bolje rezultate, i naša je ideja i cilj da ovim akcijama podignemo razinu svijesti o potrebi očuvanja čiste vode,“ rekao je Hrvoje Gavrančić, predsjednik ronilačkog kluba „Bosna“.

Ronilački klub „Bosna“ već nekoliko godina uspješno izvodi međunarodne eko-akcije koje imaju za cilj očuvanje okoliša i podizanje svijesti o blagodatima čiste životne sredine.

Aktivan volonterizam uposlenika Sparkasse Bank u eko akcijama, ali i drugim društveno korisnim aktivnostima, je svakako doprinijeo osvajanju nagrade DOBRO Fondacije Mozaik za korporativni volontarizam za 2018. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije