Solak: Sve službe su na terenu, ništa se ne smije prepustiti slučaju

N. Ka.
Solak: Sve službe su na terenu, ništa se ne smije prepustiti slučaju
Foto: Arhiv / Fahrudin Solak

Snijeg koji od jučer pada u našoj zemlji izazvao je brojne probleme, udesi, zastoji, kolone, zavejana sela bez struje...

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak je u razgovoru za Radiosarajevo.ba istaknuo da vozači moraju biti oprezni, te da ne smiju kretati na put bez adekvatne opreme.

"Bilo je sinoć zastoja na većim planinskim prevojima. Danas bi moglo pasti možda nekih 10-tak centimetara snijega, ali ništa ne treba prepuštati slučaju. Za sada nismo imali potreba za evakuacijama, ali sve su ekipe u pripravnosti", kazao je Solak.

Osim saobraćajnih nesreća, zbog neadekvatne zimske opreme na automobilima ili neprilagođene vožnje uslovima na cesti, bilo je i intervencija vatrogasaca zbog oborenih stabala na cestu, ali sve je uspješno uklonjeno, istaknuo je Solak.

"Najveća frekvencija je bila na putevima prema Mostaru i Tuzli tako da je tu i bilo najviše problema. Ponovo apelujemo na vozače da ne kreću na put bez adekvatne opreme", rekao je Solak.

Najviše snijega je palo oko Konjica i Livna, tako da su brojna sela i manja mjesta odsječena, rekao je Solak i dodao da su eipe na terenu i da rade na raščišćavanju lokalnih puteva.

"Naša dva tima su angažirana i u Livnu, ako bi bilo potrebno da nekoga prebacimo do doktora, ali do sada nismo imali takvih intervencija", kazao je Solak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije