Softić: Ovoga puta osigurana većina u oba doma PS BiH za akcize

Fena
Softić: Ovoga puta osigurana većina u oba doma PS BiH za akcize
Mislim da je ovoga puta osigurana parlamentarna većina u oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za modifikovani set zakona o akcizama, rekao je za BHRT prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić (SDA).

Softić je procijenio da će Dom naroda biti prvi dom koji će razmatrati modifikovani prijedlog tri zakona koja se tiču akciza i to, najvjerovatnije, na sjednici 7. decembra.

Rekao je za BHRT da se radi na pretpostavkama da taj dom o modifikovanom setu zakona o akcizama odlučuje na sjednici zakazanoj za 7. decembar.

Vijećer ministara BiH će modifikovani set zakona, kako navodi Softić, u parlament uputiti po skraćenoj proceduri.

"Mi očekujemo da u toku iduće sedmice, u ponedjeljak ili utorak najvjerovatnije, dobijemo od Vijeća ministara modifikovani prijedlog tri zakona koja se tiču akciza i u tom slučaju, ukoliko se to dostavi u parlamentarnu proceduru, najvjerovatnije je da bi Kolegij doma prije sjednice Doma naroda odlučio da uvrsti ove tri tačke u dnevni red i da mi, kao prvi dom koji će raspravljati o ovim zakonima, to imamo na dnevnom redu 7. decembra",  pojasnio je Softić za BHRT.

Delegatima Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH jutros su upućeni pozivi za održavanje sjednice Doma 7. decembra.

Prije te sjednice trebale bi biti održane sjednice nadležnih komisija Doma naroda – Ustavnopravne i Komisije za finansije i budžet, kako bi donijele svoje stavove.

Mišljenja ovih komisija su preduslov da se modifikovani set zakona o akcizama uvrsti u dnevni red sjednice Doma naroda 7. decembra.

"Ja mislim da je ovaj put osigurana parlamentarna većina u oba doma i mislim da će ovaj zakon o akcizama konačno dobiti potrebnu većinu i stupiti na snagu", izjavio je prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić za BHRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije