SNSD i DNS traže smjenu ministra Mektića zbog migrantske krize

Radiosarajevo.ba
SNSD i DNS traže smjenu ministra Mektića zbog migrantske krize
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dragan Mektić
Zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas će zatražiti smjenu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića zbog migranstke krize.

Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Štaša Košarac izjavio je da je Mektić najodgovorniji za migrantsku krizu te da će tražiti održavanje sjednice Predstavničkog doma u narednih 20 do 30 dana u vezi s njegovom smjenom.

Vijećnici iz Bihaća na protestu: Od jeseni će u USK-a biti 13.000 migranata

Šef Kluba DNS-a Borislav Bojić kazao je da je jučer na sjednici Komisije za odbranu i sigurnost pokrenuo inicijativu da se provede parlamentarna istraga u vezi migrantske krize.

"Ministar Mektić je govorio da u BiH neće da dođe niko, pa ni migranti, da bi danas imali oko 10.000 migranata", pojasnio je.

Bojić je ocijenio da institucije BiH nisu adekvatno pripremljene da odgovore izazovima u migrantskoj krizi, a da je najodgovornija ličnost za to ministar Mektić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije