Snimak iz 1992. god: Pogledajte Aleksandra Vučića kao novinara na paljanskom Kanalu S

Radiosarajevo.ba
Snimak iz 1992. god: Pogledajte Aleksandra Vučića kao novinara na paljanskom Kanalu S
Iako je nastoji izbrisati, aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne može pobjeći od svoje prošlosti.

A to je prošlost obilježena huškačkim govorima u Hrvatskoj, Skupštini Srbije, članstvo u Srpskoj radikalnoj stranci Vojislava Šešelja…  

Ovih dana je ponovo aktuelizirana i kratka novinarska karijera Aleksandra Vučića na paljanskom Kanalu S, prethodnici današnjeg RTRS-a.

Srđan Škoro – ugledni beogradski novinar koji je zbog kritika na Vučićev račun više od pet godina u nemilosti režima SNS-a – u jednom intevjuu nedavno je izjavio Vučić da vuče kompleks od novinara zbog neslavne epizode na Kanalu S 1992. godine.

"Vučić je neuspješni novinar na TV Pale (Kanal S). On je tamo bio ono što je danas Barbara Životić sa Studija B (novinarka čijem se prilogu smijao čitav region op. a.). Od tada potiče mržnja koju ima prema medijima i potreba da ih kontrolira. Možete zamisliti kakve je priloge pravio da su mu tamo rekli 'dečko, ovo nije za tebe'", rekao je Škoro u emisiji "Dobar, loš, zao" na Televiziji Šabac.

A kakav je prilog Vučić napravio može se vidjeti na Youtubeu, na video klipu koji je postavio Sanel Kajan, novinar Al Jazeere.

Vučić je preveo prilog jedne inostrane televizije o "stranim plaćenicima" u Armiji BiH. Upozoravamo da prilog današnjeg predsjednika Srbije počinje na 21. sekundi klipa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije