Snijeg otežao odvijanje saobraćaja: BIHAMK upozorava na deset putnih pravaca

Radiosarajevo.ba
Snijeg otežao odvijanje saobraćaja: BIHAMK upozorava na deset putnih pravaca
Zbog novih sniježnih padavina, jutros se saobraća otežano u sjeverozapadnim, centralnim i istočnim predjelima BiH, saopćavaju iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Ključ - Bosanski Petrovac - Bihać, Livno - Šujica - Kupres, Bugojno - Novi Travnik, Donji Vakuf - Travnik, Sarajevo - Rogatica, Sarajevo - Foča, Tarčin - Konjic, Sarajevo - Olovo - Kladanj, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje i Livno – Tomislavgrad - Posušje.

Uz maksimalno opreznu vožnju savjetuje se i posjedovanje zimske opreme, koja je zakonski obavezna na putevima u BIH, dok se za teretna vozila s prikolicom i šlepere preporučuje upotreba lanaca.

Na ostalim putevima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Niske temperature doprinose formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Konjic – Mostar - Doljani, Jablanica - Prozor, Jajce - Banja Luka, Trnovo - Foča i Rogatica - Višegrad.

Na graničnim prlazima nema dužih zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije