Snijeg izazvao probleme u saobraćaju: Ne krećite na put bez prijeke potrebe

Radiosarajevo.ba
Snijeg izazvao probleme u saobraćaju: Ne krećite na put bez prijeke potrebe
FOTO: Facebook / Zimski uslovi za vožnju

Snijeg koji gotovo bez prestanka pada već dva dana prouzrokovao je kolaps na važnijim putevima u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Problemi su evidentirani na Bradini, u Sarajevu i u Bijeljini, a vozačima se savjetuje da bez prijeke potrebe ne kreću na put.

Zbog intenzivnih sniježnih padavina i zaleđenog kolovoza trenutno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-17 Konjic-tunel Ivan Bradina.

U Vranduku je i pored rekonstrukcije tunela došlo do totalne obustave saobraćaja zbog kamiona koji je zapeo u snijegu.

Zbog popriječenog teretnog vozila obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Maglaj-Žepče, kod mjesta Goliješnica, a regionalnim putem Nemila Zenica ponovo je uspostavljeno saobraćanje.

Budući da su na ovoj relaciji duge kolone, iz BIHAMK-a upozoravaju vozače da ne pretiču druga vozila.

Katastrofalni uvjeti su i na autoputu prema Mostaru.

Trenutno je na snazi zabrana saobraćanja za teretna vozila na području Romanije.

Na većini puteva u višim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolovozu, tako da je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.

Na putevima u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose, na pojedinim dionicama visine do 50 cm. To su putevi Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, a sniježnih nanosa ima i na putu Livno-Šuica.

Na putu Bijeljina-Ugljevik, u naselju Hase, prevrnuo se autobus i tom prilikom povrijeđene su tri osobe, koja su van životne opasnosti, rečeno je Srni u bijeljinskoj Policijskoj upravi.

Dežurni operativni policajac kaže da trenutno nema više informacija, jer je uviđaj u toku.

Nezvanično, putnici su iz autobusa izlazili i kroz prozore.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 t.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije