Smiljan Vidić: Prioritet su nam nova radna mjesta

K.S.
Smiljan Vidić: Prioritet su nam nova radna mjesta
Seriju tekstova "Godinu dana nakon izbora", koju portal Radiosarajevo.ba objavljuje s ciljem da javnost stekne uvid u rad novoizabranih načelnika/ca i gradonačelnika u prvoj godini mandata, nastavljamo s općinom Čapljina.

Općina Čapljina nalazi se na jugu Bosne i Hercegovine na oko 20 kilometara od Jadranskog mora. Na području općine Čapljina živi 28.122 stanovnika po podacima popisa stanovništva iz 2013. godine.

Načelnik Smiljan Vidić (HDZ) osvojio je na lokalnim izborima 2016. godine 5.888 glasova ili 65,87 posto. Njegov protukandidat Milenko Soče (Za Čapljinu zajedno! - HDZ 1990) osvojio je 3.051 glas ili 34,13 posto, podaci su Centralne izborne komisije BiH.

Načelnik Smiljan Vidić u intervjuu za Radiosarajevo.ba, govori o rješavanju problema vodosnabdjevanja, zajedničkim projektima sa drugim općinama, kao i trenutnim problemima.

Radiosarajevo.ba: Koje sektore smatrate za najveći potencijal vaše lokalne zajednice?

Najveće potencijale imaju poljoprivreda, turizam i malo i srednje pdouzetništvo.

Radiosarajevo.ba: Šta su vaši prioriteti u toku ovog mandata?

Prioritet će biti otvaranje novih radnih mjesta.

Radiosarajevo.ba: Koja su najveća konkretna postignuća za vrijeme vašeg mandata – šta je do sada urađeno?

Do sada smo završili sistem vodosnabdjevanja Dubravska visoravan, kao i vodovod za tehničku vodu Bivolje brdo. Urađen je glavni projekat sanacije deponije Ada, kao i uređenje gospodarske zone Zvirovići.

Radiosarajevo.ba: Možete li navesti najveće probleme koje imate u općini i kako planirate ih rješavati?

Najveći problem svakako je politička nestabilnost u FBiH ali i u BiH.

Radiosarajevo.ba: Da li realizirate zajedničke projekte sa drugim lokalnim zajednicama u BiH? Imate li u planu takvu vrstu saradnje?

S općinom Stolac imamo suradnju na izgradnji sistema vodosnabdjevanja Dubravska visoravan.

Radiosarajevo.ba: Da li su u ovom periodu na području lokalne zajednice otvorene ili obnovljene: obrazovna ustanova, sportski objekat, zdravstvena ustanova, proizvodni pogon?

Obnovljene su tri škole kroz projekat energetske učinkovitosti. Izgrađen je novi sportski kompleks s balon dvoranom. Nabavljena su nova kola hitne pomoći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije