Smijenjen izvršni direktor proizvodnje u EP: Odgovoran za stanje u rudnicima

Radiosarajevo.ba
Smijenjen izvršni direktor proizvodnje u EP: Odgovoran za stanje u rudnicima
Foto: AA / RMU Zenica

Na danas održanoj sjednici u Mostaru, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je dala saglasnost Nadzornom odboru 'Elektroprivrede Bosne i Hercegovine' da Nevada Ikanovića razrješi dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju, saopšteno je iz Federalne Vlade.

Kako je navedeno u saopštenju, Nadzorni odbor je 11. septembra 2019. godine informirao Vladu da je na drugoj vanrednoj sjednici razmatrao informaciju generalnog direktora 'Elektroprivrede', te donio zaključak oda od Vlade zatraži uskraćivanje povjerenja izvršnom direktoru za proizvodnju.

Kao razlog ovakve odluke je navedeno to da Ikanović nije poduzeo mjere za ubrzanje procesa restrukturiranja rudnika koji su, kako je saopšteno, u njegovoj nadležnosti. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je ocijenila da je to za posljedicu imalo teško stanje u rudnicima mrkog uglja u Zenici i Brezi.

Vlada je dala saglasnost za imenovanje Senada Sarajlića za vršioca dužnosti izvršnog direktora u 'Elektroprivredi Bosne i Hercegovine' na period od devet do 12 mjeseci odnosno do okončanja konkursne procedure, saopšteno je iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije