Smijenjen direktor i uprava ViK-a, najavljene tužbe

2
Radiosarajevo.ba
Smijenjen direktor i uprava ViK-a, najavljene tužbe
FOTO: Društvene mreže / Enver Hadžiahmetović

Generalni direktor "Vodovoda i kanalizacije" Enver Hadžiahmetović jutros je smijenjen, ali i kompletna četiri izvršna direktora koji čine upravu ove ustanove.

Hadžiahmetović za Radiosarajevo.ba kaže da je Nadzorni odbor ViK-a prije sedam dana dostavio poziv za ovu sjednicu s pet tačaka dnevnog reda, ali na njemu nije bilo govora o smjeni.

Sada već bivši direktor ViK-a kaže da je jutros bio u Vogošći, gdje se riješavao problem vodosnadbjevanja jednog naselja, a u međuvremenu je Nadzorni odbor proširio dnevni red, na koji je uvrštena smjena direktora i uprave.

"Navodno je razlog jer Skupština preduzeća nije usvojila izvještaj o poslovanju. Međutim, mi osporavamo tu Skupštinu i njene članove jer dva od tri opomoćnika Vlade koja formiraju Skupštinu su u sukobu interesa", navodi Hadžiahmetović.

Sukob interesa

Navodi kako je članica Azra Softić kao predsjednica Skupštine, ali i vijećnica u općini Stari Grad, te tako krši Zakon o sukobu interesa. Prema njemu, morala se opredjeliti da bude vijećnica ili predsjedavajuća.

On nam kaže da je Azra Muzur druga članica, koja je ujedno i bivša direktorica, te da ona "ima finansijski interes".

"Tužio sam Skupštinu po tom pitanju, u sudskom smo sporu. Imali smo ročište, nastavak je 2. oktobra", rekao je Hadžiahmetović.

Dodaje da Skupština nije čekala taj datum, već je sve urađeno na neprimjeren način.

Nasljednik poznat

Njegovo mjesto zauzeo je Adnan Hodžić, koji je bio radnik na Butilima po kazni Azre Muzur, pojašnjava naš sagovornik.

"Imali su verbalni sukob, prebacila ga je gore. Ko god ne valja, išao je dole po političkom režimu", dodaje bivši direktor.

Navodi kako je upravo on Hodžića prebacio na mjesto šefa distribucije prije dva mjeseca, te kaže da nema primjedbu na njega.

Sljedeći korak je, kako kaže, traženje pravnog lijeka, odnosno privremene mjere da sud poništi odluku, na šta ima pravo u roku od 72 sata.

"A ako ne, čekam da svoj status rješavam 2. oktobra na raspravi na sudu", poručio je Hadžiahmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije