Službenici SIPA-e osvojili srebro na jednoj od najtežih vojnih vježbi na svijetu

Radiosarajevo.ba
Službenici SIPA-e osvojili srebro na jednoj od najtežih vojnih vježbi na svijetu
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu na području Južnog Velsa u Velikoj Britaniji učestvovali su na prestižnoj vježbi pod nazivom „Kambrijska patrola“, održanoj u periodu od 10. do 22. oktobra.

Vježba je organizirana od strane 160. brigade Oružanih snaga Velike Britanije u kojoj je učestvovalo preko 120 timova.

„Kambrijska patrola“ je vježba sa sedamdesetogodišnjom tradicijom, je jedna od najtežih i najzahtjevnijih vojnih vježbi na svijetu, koncipirana na način da timovi tokom rješavanja različitih scenarija vježbe, pređu oko 80 km sa opremom čija težina varira između 30 i 50 kg.

Tim od osam policijskih službenika Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e uspješno je završio vježbu sa osvojenom srebrenom medaljom. 

Učešće na ovoj prestižnoj vježbi značajno je za pripadnike Jedinice, iz razloga što su još jednom provjerili svoju fizičku i psihičku snagu, te usvojili nova znanja i vještine, u oblasti rješavanja specifičnih situacija u toku ruralnih operacija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije