Slučajnost ili provokacija: Da li je Plenković izrazio nepoštovanje prema BiH

Radiosarajevo.ba
Slučajnost ili provokacija: Da li je Plenković izrazio nepoštovanje prema BiH

U Bruxellesu je u nedjelju navečer održan neformalni sastanak i večera lidera Europske unije i Zapadnog Balkana. Domaćini su bili Charles Michel, predsjednik Europskog vijeća, Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, Josep Borell, visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnosti EU, te Andrej Plenković, premijer Hrvatske, zemlje koja predsjedava Unijom.

Oni su ugostili čelnike Albanije, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije Srbije i BiH koju je predstavljao Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva.

No, prisustvo Komšića izazvalo je nezadovoljstvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. I određeni krugovi u HDZ-u BiH nisu bili zadovoljni činjenicom da se Plenković prvi put susreo s Željkom Komšićem kojem osporavaju legitimet predstavljanja Hrvata u Predsjedništvu.

Da li slučajno ili u želji da se dodvori kritičarima, tek hrvatski premijer je na svom twitter nalogu objavio prilično kontroverznu sliku sa sastanka.

Na slici su svi učesnici sastanka u Bruxellesu, no korpulentni Aleksandar Vučić potpuno je "prekrio" Željka Komšića. Teško je povjerovati da profesionalni fotograf slučajno odabrao ovakav kadar u kojem se uopšte ne vidi predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije