Slučaj "Dženan Memić": Svjedok tvrdi da nije bio zeleni, već bordo kombi

H. A.
Slučaj "Dženan Memić": Svjedok tvrdi da nije bio zeleni, već bordo kombi
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljen glavni pretres u slučaju Ljube i Bekrije Seferovića koji su optuženi za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dženan Memić.

Iako je bilo najavljeno pet svjedoka, danas su se pojavila samo dva - Asmir Gadžo i Amar Kadić. 

Prvi svjedok Amar Kadrić, po profesiji doktor, a zaposlenik Hitne pomoći i član druge ekipe koja je stigla u Veliku aleju 8. februara, na pitanje tužioca Merisa Ćate, govorio je o smjeni te večeri.

"Imali smo dojavu, u našem punktu, između 22 i 23 sata. Ekipa nam je javila da je bio udes, i mi smo se uputili na mjesto nesreće. Osim mene, bila su još dva medicinska tehničara. Kada smo stigli na mjesto nesreće, zatekli smo djevojku koja sjedi na otvorenom gepeku. Bila je zabrinuta. Prva ekipa je prevezla drugu povrijeđenu osobu, a za nju nisu imali mjesta, pa su nas pozvali", rekao je Amar Kadrić.

Nastavio je, na pitanje tužioca, objašnjavati u kakvom je stanju bila djevojka, odnosno Alisa Mutap. 

"Bila je u stanju šoka. Prepadnuta. Oko vrata je imala okovratnik i zavoj na glavi. A zbrinula ju je prva ekipa s mjesta nesreće. Ostale povrede nisam primijetio, mi smo je, uz redovna pitanja, prebacili u vozilo i odvezli u bolnicu", pričao je Kadrić.

Tužilac je pitao da li je djevojka išta govorila, dok je Kadrić istaknuo da je odgovarala na neka standardna pitanja - da li je alergična na nešto i slično.

"Bila je i dalje u šoku. Pomenula je da ima epilepsiju. Nismo se trudili da je dodatno ispitujemo", kazao je Kadrić.

Kada je Kadrića tužilac pitao da li se vozilo Hitne pomoći zaustavljao na putu do bolnice, uslijedila je tišina, pa odgovor:

"Mislim da je htjela da povrati i da smo stali, ne sjećam se dobro". 

Nakon Kadrića, pred sudiju Igora Todorevića, te tužioca i odbranu, izašao je svjedok Asmir Gadžo, koji s majkom, bratom i sestrom živi na početku ilidžanske Velike aleje. 

"Živimo u Velikoj aleji, odmah pored kontejnera. Prozori nam gledaju na aleju. Tu noć smo u kući bili brat, mama, sestra i ja. Siguran sam da je bilo između 22.25 sati i 10 minuta do 23. Sjećam se dobro, čuo sam zvuk - i pomislio sam da je oboren kontejner. To se često dešava, napiju se ljudi, obore... Ustao sam do prozora i vidio kako je bordo kombi velikom brzinom prošao kroz aleju", priča Gadžo, i nastavlja:

"Bio mi je neobičan zvuk, kao da je neko zalupio vratima. Gledao sam kroz prozor. Vidio sam bordo kombi kako brzo vozi kroz aleju."

Pominjući kombi, tužilac je svjedoka pitao na kojoj udaljenosti je kombi bio kad ga je vidio svjedok.

"Nepunih 40 metara, i išao je neuobičajeno brzo. Otišao je prema Vrelu Bosne, a kroz nepunih pet minuta, došla je policija", završio je svoje svjedočenje Gadžo.

Sudija Igor Todorević posebno je priupitao svjedoka Gadžu za boju kombija, jer je do sada spomenuta zelena boja.

"Da, siguran sam, bordo kombi, kao dresovi FK Sarajevo", rekao je Asmir Gadžo.

Na suđenje je bio pozvan i brat Asmira Gadže, koji nije bio prisutan jer je na vojnoj obuci u Pazariću, ali istaknuo je da je spreman govoriti. 

Nastavak suđenja zakazan je za 30. novembar u 10 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije