Slobodan Vasković: Davida su brutalno pretukli i bacili u rijeku

Radiosarajevo.ba
Slobodan Vasković: Davida su brutalno pretukli i bacili u rijeku

David Dragičević, teško je pretučen u noći 18. marta u Centru Banjaluke, a potom je bačen u rječicu Crkvena u naselju Lauš.

Tvrdi ovo poznati novinar Slobodan Vasković koji se na svom blogu poziva na izvore upućene u istragu u vezi sa slučajem koji je uzburkao javnost u BiH.

"Upućeni u najnoviju istragu tvrde da je David, nakon što je brutalno pretučen u centru grada, bačen u Crkvenu, na potezu od kuće u ulici Velibora Janjetovića Janje 11, u naselju Lauš, ili nešto više uzvodno. David je prethodno stravično pretučen u noći 18. marta, tupim predmetima. Brutalno premlaćivanje Davida Dragičevića desilo se, kako sam ranije objavio, između pola tri i četiri časa ujutro, 18. marta. Njegov telefon nije bio dostupan već u 02 časa i 40 minuta", napisao je Vasković.

Ističe da se premlaćivanje desilo na liniji Tržnica, Metalska škola, Ulica Vase Pelagića.

"Također, izvjesno je da su ga premlaćenog, iz centra grada, do mjesta gdje su ga bacili u Crkvenu, odvezli automobilom.  Moji izvori dalje tvrde da dio visokih funkcionera MUP RS prikriva šta se zaista desilo s Davidom, ali da im njihovi motivi zasad nisu poznati", navodi on.

Oglasili se roditelji Davida Dragičevića: Vjerujemo da će MUP rasvjetliti slučaj



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije