Jutros u Mostaru 22 stepena, za narednu sedmicu pitanje - stiže li nam tropsko ljeto?

Radiosarajevo.ba
Jutros u Mostaru 22 stepena, za narednu sedmicu pitanje - stiže li nam tropsko ljeto?
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Šetnja Vilsonovim šetalištem

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka. 

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 12 stupnjeva, Bjelašnica 13, Bugojno i Ivan Sedlo 14, Livno 15, Sarajevo i Srebrenica 16, Banja Luka, Bihać, Sanski Most i Tuzla 18, Doboj, Grude, Prijedor i Trebinje 19, Bijeljina i Široki Brijeg 20, Brčko 21, Gradačac i Mostar 22, Neum 23 stepena.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32, na jugu do 34 stepena. 

Šetnja Vilsonovim šetalištem - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: Šetnja Vilsonovim šetalište

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni. 

Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, uz miran san, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz nešto izraženiji osjet sparine poslije podne. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, pri tome posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunčevog zračenja.

Objavljena je prognoza i za drugi dan vikenda i prva dva dana naredne sedmice: 

U nedjelju, 21. jula - u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 35°C.

U ponedjeljak, 22. jula - u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje i do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 33°C, na jugu zemlje i do 38°C.

U utorak, 23. juli - u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje i do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu do 37°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije