Novi predsjedavajući Skupštine KS je Elmedin Konaković

N. Ka.
Novi predsjedavajući Skupštine KS je Elmedin Konaković
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Novizabrani zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo danas su nastavili konstituirajuću sjednicu.  Na dnevnom redu je konstituisanje klubova naroda i kluba Ostalih u Skupštini Kantona Sarajevo, te potvrđivanje prijedloga kandidata za izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS.

Na samom početku sjednice Ana Babić, predsjedavajuća Skupštine KS kazala je da su dostavljene odluke CIK-a za liste kandidata NBL-a i SDA, čime im je dodijeljen poslanički mandat.

Mandata su se odrekli Semir Efendić(SDA) i Ibrahim Hadžibajrić(NBL), a njihova mjesta su preuzeli Samra Ćosović-Hajdarević(SDA) i Fahrudin Pecikoza(NBL).

Formirani su klubovi Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih.

Novi predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo je Elmedin Konaković, a zamjenik Vibor Handžić, Smiljana Viteškić i Danijela Kristić  su dopredsjedavajući.

Edin Forto premijer, Elmedin Konaković predsjedavajući Skupštine KS?

Ovo je nastavak sjednice koja je započeta 16. novembra 2018. godine, a najavljeno je da će biti razmatran i izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije