Skupština KS: Zvonko Marić odgovorio na pauzi Igoru Stojanoviću

Radiosarajevo.ba
Skupština KS: Zvonko Marić odgovorio na pauzi Igoru Stojanoviću
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Zvonko Marić

Predsjednik Kluba SBB-a Zvonko Marić u pauzi sjednice Skupštine KS novinarima je komentarisao izjavu skupštinskog kolege Igora Stojanovića.

"Dok sam bio dio te skupštinske većine kritizirao rad Vlade. Ne mislim da mijenjam kurs i to ću raditi i u budućnosti. To se najbolje vidjelo na projektu prve transverzale. SBB će dati podršku svima koji su prosvijećeni projektima. Izlaganje ministra Ismira Juske je njegovo pravo i to nije strašno. Niko njemu ne diktira šta će govoriti. I ne mislim da će ga to koštati. I ja sam hvalio pojedine ministre i ponovo bi za neke glasao. Konkretno je to Adnan Šteta. Mislim da ovo nije najgora Vlada, oni koji to govore imaju neku vagu. Nije idealno. Neke projekte ćemo nastaviti i SBB će podržati svaki dobar projekt", kazao je Marić.

Jusko na sjednici Skupštine: Možda će ovaj govor da me skupo košta, ali moram...

Dodao je da što se tiče GRAS-a on je izgledao kao nemoguća misija, međutim ima pomaka. 

"Najgore vrijeme je bilo kad je bio Gušić pokrenute su neke krivične prijave. Vidio sam tekst na Žurnalu ali to nije pitanje za nas zastupnike, to je posao za tužioca. Pokrenut ću i inicijativu da se to preispita", zaključio je Marić.

Podsjećamo, predsjednik Kluba SDP-a Igor Stojanović kazao je da je SDA uvjerena da se ovdje dobro živi i da je ovo sistem dobar.

"Oni misle da je sve odlično. I sve tako dok njihovi direktori i oni imaju od toga ličnu  korist. Čuli ste šta je imao reći ministar Jusko, a zastupnici SBB-a će podržati smjenu Vlade. Razočaran sam stavovima SBB-a i DF-a, a za SDA je sve jasno i protekle 23 godine vladavine su to pokazale. Nećemo odustati i nastaviti ćemo borbu za građane", poručio je Stojanović.

Mahir Dević (SDA): Nema potrebe da se pravi ovolika drama oko odlaska Vlade

Dodao je da je moguće da će ih građani na sljedećim izborima zapamtiti kao "Smiljanu Viteškić i 17 malih patuljaka".

"Javnost treba da zna da su SBB i DF konstantno pokušavali jedni druge da izbace iz šestorke. Njihov osnovni cilj je bio da njihova stranka bude na vagi. Treba sačekati i vidjeti šta će biti. Emotivan sam jer je puno energije uloženo da šest stranaka napravi dogovor, a onda čujemo banalna rješenja zašto vladu treba rušiti. Ja bih Devića pitao gdje je ijedan novi autobus za 23 godine vladavine osim onih doniranih? Oni sve to opravdavaju da imaju 18 ruku i da su najmnogoljudniji. Ali, to me neće zaustaviti da se borim protiv kleptomana SDA", zaključio je Stojanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije