Skupština KS 25. februara, mijenjaju članove Komisije za izbor

Radiosarajevo.ba
Skupština KS 25. februara, mijenjaju članove Komisije za izbor
Foto: Press služba KS / Sa sjednice Kolegija

Na sjednici Kolegija Skupštine KS, kojom je predsjedavao predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik, donesena je odluka da sjednica Skupštine bude 25. februara.

Kako je saopćeno iz Press službe KS, na dnevnom redu sjednice Skupštine Kantona Sarajevo će se naći i odluka o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za izbor i imenovanje i administrativna pitanja Skupštine KS.

Podsjetimo da Komisija za izbor i imenovanje Skupštine KS na sjednici prije nekoliko nije dala saglasnost za imenovanje nove Vlade.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine 25. februara, bit će i Prijedlog odluke o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva Kantona Sarajevo.

„Od Vlade je zatraženo, da u skladu sa ranijim zaključkom Skupštine KS, u okviru redovnih aktivnosti, informiše Skupštinu o stanju i provođenju mjera obezbjeđenja kvaliteta zraka u Kantonu kao i informacija o stanju i mjerama sanacije u KJKP GRAS“, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije