Skup vjernika SPC u Crnoj Gori: S graničnog prijelaza vraćeni autobusi iz BiH

Radiosarajevo.ba
Skup vjernika SPC u Crnoj Gori: S graničnog prijelaza vraćeni autobusi iz BiH
Foto: Screenshot / U Nikšiću se održava skup u organizaciji Mitropolije crnogorsko primorske

U Nikšiću se održava skup u organizaciji Mitropolije crnogorsko primorske, na kome se ukazuje na protivljenje usvajanju Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovjesti, prenose agencije. 

„Skupu po policijskim procenama prisustvuje oko 6.000 građana što je daleko manje od očekivanih procena organizatora“, navodi se u saopštenju crnogorske policije.

„Sabrali smo se da se ujedinimo. Radosni smo i kada imamo nevolja i teškoca, a imamo ih i danas jer trpimo nepravdu ali se tješimo Svetim Vasilijem koji je sve muke nosio krijepko ali i hrabro štiteći narod i crkve i objedinio narod oko crkve i vjere. Ako neko udari na hram udario je na sve. Molimo se gospodu da urazumi sve one koji su oko srca stavili zlu namjeru“, rekao je je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Jedan broj ljudi koji se uputio iz bh. entiteta RS na ovaj skup nije uspio da tamo i stigne.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da je vraćanje vjernika iz RS i BiH sa graničnog prelaza prema Nikšiću, koji su krenuli na sabor u Nikšiću, gest nepoštovanja i loša poruka ne samo građanima BiH, već i regiona.

„Taj gest crnogorske Granične policije sigurno ne ide u prilog javno proklamovanim stavovima crnogorske Vlade o potrebi njegovanja dobrosusjedskih odnosa i saradnje“, rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije