Skoro 100.000 nevažećih glasačkih listića sa imenom Denisa Bećirovića

Radiosarajevo.ba
Skoro 100.000 nevažećih glasačkih listića sa imenom Denisa Bećirovića
Foto: SDPBiH / Denis Bećirović
Razlika između Šefika Džaferovića (SDA) i Denisa Bećirovića (SDP) smanjena je na oko 3 posto u utrci za člana Predsjedništva BiH, saopćeno je iz SDP-a.

Prema još uvijek nepotpunim podacima CIK-a, Džaferović je osvojio 188.255, a Bećirović 172.371 glas na izborima u nedjelju.

CIK BiH je također izvijestio da u utrci za člana Predsjedništva BiH ima više od 100.000 nevažećih listića.

"Skandalozna je činjenica da je na preko 90% nevažećih listića ime i prezime Denisa Bećirovića sa imenom i prezimenom još nekog od kandidata", ističu iz SDP-a.

"Postoji osnovana sumnja da je riječ o jednoj od najvećih izbornih prevara i pljački u historiji Bosne i Hercegovine. Sada je više nego jasno zašto vlast nije usvojila prijedlog Denisa Bećirovića i drugih poslanika opozicije da se uvedu skeneri i kamere na biračkim mjestima. Zato SDP BiH traži ponovno brojanje glasova i hitnu istragu kojom će se utvrditi ko je od važećih listića namjerno pravio nevažeće listiće. Nećemo odustati od borbe za istinu i pravdu!", navodi se u reakciji iz te partije, prenosi Patria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije