Skandal u AMUS-u: Privođenja, saslušanja, korišten lažni pečat...

Radiosarajevo.ba
Skandal u AMUS-u: Privođenja, saslušanja, korišten lažni pečat...
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / AMUS

Nedavno je privedeno desetak osoba, članova Asocijacije kompozitora muzičkih stvaralaca (AMUS) na informativni razgovor zbog sumnje u falsifikovanje pečata.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provjeravaju nezakonitosti u radu AMUS-a. 

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Kako nam je kazao nisu u pitanju nikakvi pretresi već radnje i mjere koje SIPA poduzima na osnovu anonimne prijave. 

Davor Sučić Sula alias Sejo Sexon, predsjednik Upravnog odbora AMUS-a je za portal Radiosarajevo.ba kazao da je razlog lažni pečat koji je već izvjesno vrijeme u opticaju, a koji su koristili samoproglašeni članovi “novog” Upravnog odbora.

"Radi se o ljudima koji su falsificirali pečate Udruženja i zbog kojih je isto moralo zamrznut račun na 10 dana kako bi se izradili novi", kazao nam je Sejo Sexon. 

Za Radiosarajevo.ba je govorio i Almas Smajlović te je rekao kako je Upravni odbor AMUS-a tražio da se sasluša nekoliko članova prije dva-tri mjeseca. 

"Pronađeni su dokumenti na kojima je utvrđeno da je falsificiran pečat." 

Ismet Nuno Arnautalić, koji je saslušan prije 2-3 mjeseca, je za Radiosarajevo.ba rekao kako su iz AMUS-a bezveze napravili frku, i iskoristili priču o pečatima koji se nalazi kod advokata i koristi samo za neke dokumente kako bi napravili hajku.

Upit smo poslali i Kantonalnom tužilaštvu čiji odgovro još uvijek čekamo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije