Skandal: Dodik zbog zastave napustio sastanak sa ambasadorima PIC-a?

Radiosarajevo.ba
Skandal: Dodik zbog zastave napustio sastanak sa ambasadorima PIC-a?
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je sastanak koji je sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem trebao održati s delegacijom Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira.

Dodik je na početku pozdravio prisutne i potom rekao da nisu stečeni uslovi za njegovo prisustvo sjednici jer nema zastave RS-a i potom napustio sjednicu.

Naime, zastava RS nije na zvaničnom sastanku, no ona je postavljena ponovo ispred kabineta Milorada Dodika, javile su  Vijesti.ba.

Kontaktirali smo kabinet Milorada Dodika u zgradi Predsjedništva BiH, no oni su nas proslijedili na Službu za odnose s javnošću, a tamo smo zamoljeni da pošaljemo pismeni upit - još uvijek čekamo odgovor...

Podsjećamo, politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provođenje mira (PIC) danas u Sarajevu nastavljaju dvodnevni sastanak na kojem razmatraju trenutnu situaciju u BiH i izazove s kojima se zemlja suočava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije