Skandal: Dodik državnim novcem finansira i zloglasne "Bele vukove“!

B. T.
Skandal: Dodik državnim novcem finansira i zloglasne "Bele vukove“!
Foto: Printscreen / Milorad Dodik

Dok po ko zna koji put najavljuje otcjepljenje i samostalnost bosanskohercegovačkog entiteta RS, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, obilato koristi državni novac za finansiranje svojih poklonika.

Iako uveliko najavljuje blokadu bh. institucija, one mu nise mrske kada ruku treba zavući u državnu kasu.

Milorad Dodik - undefined

Foto: Printscreen: Milorad Dodik

Potvrđuje to najnoviji broj Službenog glasnika BiH, u kojem su objavljeno više odluka o inteventnom korištenju sredstva iz tekuće rezerve koje potpisuje ovaj bh. političar.

Ni manje ni više, Dodik je državni novac dodijelio i onima koji su sa srpskih položaja oko Sarajeva sijali smrt u glavnom gradu BiH! Konkretno - paljanskim specijalcima iz jedinice “Beli vukovi”.

Beli vukovi - undefined

FOTO: Arhiv: Beli vukovi

“Odobravaju se sredstva za interventno korištenje tekuće budžetske rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2019. godinu, u iznosu od 2.000,00 KM, Udruženju boraca "Beli vukovi" iz Pala, na ime podrške za snimanje dokumentarnog filma o diverzantsko-izviđačkom odredu "Beli vukovi", navodi se u odluci koju potpisuje Dodik.

Faksimil Dodikove odluke  - undefined

Foto: Printscreen: Faksimil Dodikove odluke

Radi se o jedinici koja je tokom agresije na BiH djelovala u Sarajevsko-romanijskom korpusu Vojske RS i koja je u svom sastavu imala dosta ruskih dobrovoljaca.

Prema svjedočenju jednog pripadnika te jedinice na suđenju Slobodanu Miloševiću u Haškom tribunalu, Srđan Knežević, komandant ove specijalne jedinice, primao je naređenja isključivo od ratnog zločinca Ratka Mladića!

Između ostalog, Dodik je dodijelio i novac i:

5.000,00 KM Nogometnom klubu "Ozren" iz Semizovca, na ime pomoći za rad kluba

50.000,00 KM na ime pomoći za izgradnju dnevnih centara za djecu s posebnim potrebama u Trebinju i Banjoj Luci - humanitarna akcija S ljubavlju hrabrim srcima

5.000,00 KM Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj općini štrbačkoj u Štrpcima, na ime pomoći za izgradnju parohijskog doma

10.000,00 KM Omladinskom košarkaškom klubu "Drina - Princip" iz Zvomika, na ime podrške za rad kluba

3.000,00 KM Streličarskom savezu RS, na ime podrške za ostvarivanje programskih ciljeva od značaja za razvoj ovog olimpijskog sporta u RS

10.000,00 KM Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj općini u Zvorniku, na ime pomoći za renoviranje Stare zvorničke crkve

10.000,00 KM Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj općini Sarajevo, na ime pomoći za adaptaciju pojedinih unutrašnjih dijelova kompleksa Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji

3.000,00 KM Srpskom kulturno-umjetničkom društvu "Boško Vujadin" iz Istočne Ilidže na ime podrške za obilježavanje 25 godina rada

....

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije