Skandal: Bivši trener KK Bosna pod istragom, prevario mnoge

Radiosarajevo.ba
Skandal: Bivši trener KK Bosna pod istragom, prevario mnoge
Foto: Index.hr / Asim Bradić

Hrvatski portal Index je jučer otkrio prevaru univerzitetskog profesora Asima Bradića, na kojoj je on uzeo velik novac. Kao što smo jučer objavili, Asim Bradić je izvanredni profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

U Hrvatskoj i regiji je držao skupe edukacije za voditelje fitnessa i kondicijskog treninga, u kojima se za reklamu neovlašteno koristio svjetskim imenima i lažnim obećanjima.

To su pokazali dokumenti i brojna svjedočanstava do kojih su došli novinari Indexa.

Ljudi koje je prevario, a čini se da ih je mnogo, tvrde da je i ranije imao sumnjivih poslovnih kombinacija. Svoju novu edukaciju "Personal Health Model (PHM)" plasirao je uz tvrdnje da je to prvi hrvatski inovativni sistem u tom području koji su podržale najveće američke udruge kondicijskih trenera poput NSCA (National Strength and Conditioning Association) i Perform Bettera (slika gore). Na račun te reference formirao je visoku cijenu od 12.200 kuna za edukacije za trenere koje su podijeljene u tri modula, kroz tri vikenda. Upućeni su tvrdili da čak ni najskuplje edukacije tog ranga u struci u Hrvatskoj uglavnom ne prelaze ni pola te cijene.

Bradić je svoj imidž trenera svjetskog ranga, među ostalim, potkrijepio fotografijama na kojima je pozirao s velikim imenima iz struke. U jednoj od svojih objava ustvrdio je čak da je njegov program PHM bio predstavljen u Chicagu.

Danas su pak reagirali iz kompanije Education for Perform Better Europe.

Šef edukacija pri Perform Better Institutu poručio nam je da su otkrili slučaj Asima Bradića te da su pokrenuli službene i formalne procedure ta daj problem riješe.

Saznali su i za naš članak te su poslali saopćenje kojim se očituju u vezi ovog slučaja.

“Kao kompanija Perform Better Europe smo informirani o slučaju dr. Asima Baradića i njegove kompanije Personal Health Model. Imamo ovlasti postupati u ovom slučaju.

Dr. Asim Bradić nam nije lično poznat ni nama ni našim službenim partnerima poput Michaela Boylea, Marka Verstegena, dr. Stuarta McGilla ili Gray Cooka. Nismo pristali na nikakvu suradnju s njim ili njegovom kompanijom, ni pismeno ni usmeno, niti su to napravili naši partneri. Isto tako, gospodin Bradić nije ovlašten koristiti logo naše kompanije na bilo koji način”, pojasnili su.

Ostatak teksta možete pročitati na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije