Skaka-Uebber: Uspostaviti saradnju između Sarajeva i Berlina

Radiosarajevo.ba
Skaka-Uebber: Uspostaviti saradnju između Sarajeva i Berlina
Foto: Facebook / Abdulah Skaka primio ambasadoricu Njemačke Margret Mariju Uebber

U nastupnu posjetu primio sam ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Mariju Uebber, objavio je na svojoj Facebook stranici gradonačelnik grada Sarajeva Abdulah Skaka.

Dodao je da je zaželio ambasadorici Uebber dobrodošlicu u glavni grad BiH i uspjeh u obavljanju nove dužnosti.

Njemačka je svoje prijateljstvo prema našem narodu i zemlji pokazala svojom svesrdnom pomoći tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, a i danas je pokazuje podržavajući je na putu prema Evropskoj uniji. Gradu Sarajevu je jako važna međunarodna saradnja. Imamo veoma bliske i prijateljske veze sa tri njemačka pobratimska grada: Feiedrichshafenom, Magdeburgom i Wolfsburgom, koja traju skoro 50 godina“, poručio je Skaka.

Prema njegovim riječima pobratimske veze nisu prekidane ni u najteže doba za Sarajevo.

„Izrazio sam želju da Grad Sarajevo kao glavni grad države Bosne i Hercegovine uspostavi saradnju sa glavnim gradom Njemačke - Berlinom. Namjera nam je da odnosi Sarajeva i Berlina doprinesu daljem unapređenju inače odličnih odnosa između naših naroda i zemalja, kroz realizaciju projekata na svim poljima od interesa za naše građane“, kazao je Skaka.

Ambasadorica Uebber je dodala kako će slijediti tradiciju dobrih odnosa i saradnje između Njemačke i Bosne i Hercegovine kao i između pobratimskih gradova, te sa svoje strane pružiti punu podršku saradnji dva glavna grada.

„Ambasadorica Uebber je još jednom istaknula da je Njemačka prijatelj Bosne i Hercegovine i da je oduvijek bila među zemljama koje zagovaraju njen put u Evropsku uniju i NATO, što bi doprinijelo sigurnosti, političkoj stabilnosti i većem investiranju i ekonomskom razvoju“, objavio je Skaka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije