Skaka podržao Kavazovića: U Gradu Sarajevu imate saveznika u svakom dobru

Radiosarajevo.ba
Skaka podržao Kavazovića: U Gradu Sarajevu imate saveznika u svakom dobru
Facebook / Reisul-ulema Huseina ef. Kavazovića i Abdulah Skaka

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine danas je počeo izbor novog reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Kao što je ranije poznato Izborno tijelo koje broji 374 člana birat će se između sadašnjeg reisul-uleme Huseina ef. Kavazovića i Muamera ef. Zukorlića.

U Sarajevu počeo izbor novog reisul-uleme IZBiH

U Sarajevu danas je počeo izbor novog reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Birat će se između sadašnjeg reisul-uleme Huseina ef. Kavazovića i Muamera ef. Zukorlića. Ko će biti poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u narednih sedam godina odlučit će Izborno tijelo koje broji 403 člana.

Uoči izbora Abdulah Skaka, gradonačelnik Grada Sarajeva oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu i dao podršku sadašnjem reisul-ulemi Huseina ef. Kavazovića.

"Uvaženi Husein efendija Kavazović je svojim vrijednim radom već dokazao da s razlogom ima povjerenje i autoritet koji su snažan garant za duhovnu stabilnost vjerske zajednice našeg naroda. Njegova djela su primjer i pravi uzor i vodilja za generacije.

Poštovani, reisu-l-ulema u Gradu Sarajevu imate saveznika u svakom dobru koje činite, u interesu islama i muslimana. Ovo je dan kada Bošnjaci pokazuju najviši stepen demokracije i vjerske osvještenosti koji su primjer i za cijelu Evropu. Vama poštovani reisu za to pripadaju velike zasluge", navodi se u objavi gradonačelnika Skake. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije