Skaka o Kongresu SDA: Poštujemo koncept koji je stvoren 1991. godine

Radiosarajevo.ba
Skaka o Kongresu SDA: Poštujemo koncept koji je stvoren 1991. godine
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Purivatra i Skaka uoči 25. SFF-a

Pred sutrašnji Sedmi kongres Stranke demokratske akcije oglasio se i gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka koji je kazao kako SDA prati jedinstveni koncept koji je utemeljen davne 1991. godine.

“Pripremajući se za Kongres SDA, za nas značajan dan u kojem pratimo, poštujemo i stvaramo jedinstveni koncept utemeljen davne 1991. godine na čelu sa prvim predsjednikom, rahmetli Alijom Izetbegovićem. Prenošenje velikih ideja stvaranim u najteže vrijeme za narod BiH, posebno Bošnjake, svojim su mukotrpnim radom nosili oni koji znaju, vole i poštuju”, napisao je Skaka.

Kako je napisao, on je ponosan što je i njegov djed bio oslonac ideji ove stranke.

“Oni koji to nisu bili i neće biti, prepoznaju se i odu. Lično sam ponosan što je davne 1991., moj dedo, Abdulah Skaka, bio oslonac ideji, miliocima i onim koji iskreno brinu o nama, što danas duboko u sebi nosim vrijednosti kojima sam odgajan i što sam nasljednik onih koji su beskompromisno uvijek sa desne strane najboljih”, kazao je Skaka dodavši da će tako učiti i svoju djecu, raditi i stvarati da uvijek budu ponosni utemeljitelji SDA.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije