Izetbegović: Dok svi u BiH ne budemo spremni, ova država neće ući u NATO

Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Dok svi u BiH ne budemo spremni, ova država neće ući u NATO
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sjednica SDA

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) danas će održati sjednicu na kojoj će biti govora o nadolazećem Kongresu SDA, ali i aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji.

Iduće sedmice bit će održan Kongres Stranke demokratske akcije (SDA) na kojoj će delegati izabrati novog predsjednika SDA.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je prije same sjednice kazao da on neće nikad promijeniti stav u vezi NATO puta.

Izetbegović je istaknuo da slanje i usvajanje Godišnjeg nacionalnog programa u NATO ne znači članstvo u tom savezu.

"Ja se nadam da će to doći do ušiju nekih političara, a ja sam to više puta ponavljao kao što sada govori i gospodin Mathew Palmer,a to je da slanje ANP-a nije članstvo u NATO savezu. Dok svi ne budemo spremni za članstvo u BiH, ova država neće ući u NATO. Mi moramo poštovati ustav i zakon i tu nikakvih promjena neće biti", kazao je Izetbegović.

Neće biti nikakvih promjena što se tiče SDA i jedini uvjet ove stranke za formiranje vlasti te da će biti usvjanje i slanje ANP-a. Izetbegović je kazao da ni prije ni poslije kongresa SDA o tom pitanju ništa neće promijeniti. 

On smatra da je bilo nekih političkih blafiranja, ali i da nema nikoga u BiH ko će pokušati ozbiljno destabilizirati situaciju.

Aktuelni predsjednika SDA Bakir Izetbegović po svim dosadašnjim informacijama uživa veliko povjerenje, a što je pokazao i sam proces dostavljanja kandidatura, s obzirom da su sve lokalne organizacije predložile Izetbegovića za novog starog predsjednika.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije