Sjednica Parlamenta BiH prekinuta, srpski predstavnici otišli u Banju Luku

E. H.
Sjednica Parlamenta BiH prekinuta, srpski predstavnici otišli u Banju Luku
Članovi Saveza za promjene koji su poslanici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH danas neće prisustvovati sjednici ovog zakonodavnog tijela BiH, nego su otišli u Banju Luku na konsultacije kod Mladena Ivanića.

Kako je potvrdila Borjana Krišto, predsjedavajuća Zastupničkog doma PSBiH, sjednica će do daljnjeg biti prekinuta, jer ne postoji kvorum za odlučivanje odlaskom srpskih predstavnika.

"Iz Kluba SDS-a, odnosno Saveza za promjene, smo dobili najavu da neće prisustvovati današnjoj sjednici Zastupničkog doma. Druge obavijesti nismo dobili, izuzev pojedinačno zastupnika koji su najavili svoje kašnjenje ili izostanak", kazala je Krišto.

Još ranije tokom dana objavljeno je kako srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sazvao konsultacije s ministrima u Vijeću ministara BiH i zastupnicima u Parlamentarnoj skupštini BiH. Ove konsultacije sazvane su u 13 sati, u Ivanićevom kabinetu u Banjoj Luci, a u vezi s aktuelnom političkom situacijom u RS-u i BiH.

Podsjećamo, danas je trebala biti nastavljena 53. redovna sjednica Zastupničkog doma PSBiH, te je trebala početi i 54. sjednica. Ipak, zbog nedolaska srpskih zastupnika ona neće biti održana.

Pretpostavlja se da će biti otkazana i sjednica Vijeća ministara BiH koja je zakazana za 13 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije