Bojkot: Zastupnici iz RS-a nisu došli na sjednicu Parlamenta BiH

Anadolija
Bojkot: Zastupnici iz RS-a nisu došli na sjednicu Parlamenta BiH
Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je pauzom i bez prisustva zastupnika iz političkih stranaka iz Republike Srpske, javlja Anadolu Agency (AA).

Odmah po otvaranju sjednice, predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Šefik Džaferović dao je pauzu tokom koje će biti održana sjednica proširenog kolegija Predstavničkog doma.

Početku sjednice nisu prisustvovali zastupnici iz stranaka koje dolaze iz bh. entiteta Republika Srpska, koji su jučer zatražili odgađanje sjednice Predstavničkog doma.

Međutim, kako je jučer kazao Džaferović, zahtjev potpredsjedavajućeg Predstavničkog doma Mladena Bosića (SDS) za odgađanje sjednice nije prihvaćen.

Naime, Bosić je zatražio na jučerašnjoj sjednici Kolegija da se sjednica Predstavničkog doma PSBiH zakazana za danas prolongira dok ne bude donesena zvanična odluka o pokretanju revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Džaferović je otvarajući današnju sesiju kazao da od 14 zastupnika iz RS-a sjednici Predstavničkog doma prisustvuje jedan, dok je iz Federacije bilo prisutno 25 zastupnika. Potom je najavio pauzu od sat vremena i održavanje sjednice proširenog kolegija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije