Sjećanje na masakr u Boljakovom Potoku: Uvijek ćemo se prisjećati stradalih

Radiosarajevo.ba
Sjećanje na masakr u Boljakovom Potoku: Uvijek ćemo se prisjećati stradalih
Foto: Press služba KS / Delegacija Kantona Sarajevo položila cvijeće na mjesto masakra

Delegacija Kantona Sarajevo koju su predvodili dopredsjedavajuća Skupstine Smiljana Viteškić i ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Malik Garibija danas je položila cvijeće na mjesto masakra, koji se desio prije 27 godina na mjesnom mezarju u Boljakovom Potoku.

Ovim povodom, ministar Garibija je istakao kako se uvijek treba prisjećati naših stradalih sugrađana, ali se sjetiti i saosjećati sa svim onima koji pate u Jemenu, Siriji i drugim mjestima gdje stradaju civili, kao što su to očekivali i od nas koji smo patili kad je u BiH bijesnio rat.

Za vrijeme dženaze Fatimi Jusić na pomenuto groblje sa agresorskih položaja ispaljene su granate od kojih je jedna pala među okupljenje građane.

Od njenog rasprskavajućeg dejstva ubijeni su: Asim Cvrk, Meho Čakarić, Alija Čaušević, Imšir Kerla, Mustafa Karajčić, Ibrahim Šehović, Ramo Veljan te dvije N.N. muške osobe.

Cvijeće su položile porodice ubijenih, te delegacije općine Novi Grad i Unije civilnih žrtava KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije