Gradiška: Sirijci uhapšeni u autobusu s lažnim ličnim kartama Francuske

AA
Gradiška: Sirijci uhapšeni u autobusu s lažnim ličnim kartama Francuske
Twitter / Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Gradiška lišili su slobode dvojicu stranih državljana koji su izjavili da dolaze iz Sirije.

Prethodno su s krivotvorenim ličnim kartama Republike Francuske pokušali izaći iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Daljnjim provjerama utvrđeno je da navedene lične karte potražuje Interpol kao ukraden/izgubljen dokument. Strani državljani nalazili su se u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo – Zagreb.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krivotvorenje isprave“, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banja Luci. Prema njegovom nalogu krivotvorene lične karte Francuske su privremeno oduzete, a protiv njih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu.

Strani državljani nisu posjedovali dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njihov stvarni identitet, te su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije