SIPA u akciji u Srebrenici i Tuzli privela tri osobe: Među njima i Bego Bektić

4
Radiosarajevo.ba
SIPA u akciji u Srebrenici i Tuzli privela tri osobe: Među njima i Bego Bektić
Foto: SIPA / Ilustracija

Agencija za istrage i zaštitu(SIPA) provodi akciju na području Tuzlanskog kantona i Srebrenice, potvrđeno je ranije za portal Radiosarajevo.ba

"Izvršeni su pretresi na šest lokacija, a privedena su tri lica" kazao je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Nezvanično doznajemo da su uhapšeni predsjednik Opštinskog odbora SDP Srebrenica Bego Bektić, kandidat te stranke za odbornika u Srebrenici Enver Hamzić i njihov aktivista Muamer Sandžić uhapšeni.

Ranije su iz SIPA-e za portal Radiosarajevo.ba kazali da su predmetne naredbe izdate zbog postojanja osnova sumnje da su predmetne osobe počinile krivična djela udruživanje radi izvršenja krivičnog djela u vezi s krivičnim djelom pripremanje krivičnog djela, falsifikovanje isprave i nedozvoljeno korištenje ličnih podatka.

Kako smo ranije objavili, portal Istraga.ba pisao je da su osumnjičene tri osobe i to predsjednik Opštinskog odbora SDP-a BiH u Srebrenici Bego Bektić te Enver Hamzić i Muamer Sandžić.

Bego Bektić - undefined

Foto: Srna: Bego Bektić

Oni su, sumnja Tužilaštvo BiH, ukrali identitet više osoba bošnjačke nacionalnosti koje su, potom, fiktivno prijavili u Srbiji za glasanje putem pošte. Sve je to urađeno kako bi se obezbijedili glasovi za Mladena Grujičića u utrci za načelnika, te za SDP čiju je listu nosio osumnjičeni Bego Bektić.

Sandžić, Bektić i Hamzić su, tako, ukrali identitete Time, Hanije i Lejle Salkić koje žive u Srebrenici, nakon čega su ih prijavili za glasanje u Srbiji.

Osim toga, osumnjičena trojka je ukrala identitet i tri člana porodice Pašalić koji žive u Holandiji. I oni su prijavljeni za glasanje putem pošte iz Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije