SIPA pretresa Hercegovinu!

Radiosarajevo.ba
SIPA pretresa Hercegovinu!
Foto: SIPA / Ilustracija

Nakon velikih akcija "Kasa" na području Sarajeva i "Kasa 2" na području Grada Istočno Sarajevo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros vrše pretrese u Hercegovini, saznaje Radiosarajevo.ba.

Piše: Faruk Vele 

Na terenu je 150 policijskih službenika, akcija se provodi i uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, a predmet pretresa su ugostiteljski objekti - njih 14 - na širem području Hercegovine! 

Riječ je, saznajemo, o objektima na području Mostara, Čapljine, Čitluka, odnosno Međugorja. Cilj akcije je, kao i u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, sprječavanje poreznih utaja i drugih krivičnih djela. 

Akcija Kasa u Hercegovini - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Akcija Kasa u Hercegovini

Istražitelji kontroliraju, između ostalog, Caffe Pizzeria  MARINERO u Mostaru, kompanije "X-soft" i "RSS" iz Mostara, ETNO KUĆU u Šurmancima kod Čapljine, Restoran CHARISMA u Mostaru, Karting sport caffe u okviru  "Kartnig kluba" u Mostaru,  Restoran "Santa Fee" u Međugorju,  SUR "Goranci" u Mostaru, te objekte koje koriste Mostarci Dino Vrljić i Dario Miletić. 

Nadalje, predmet provjera su i noćni klub Bumerang u Čitluku, te restoran Maslina, Pizzeria Gusar, noćni bar i restoran TENIS, svi u Mostaru, kao i druge lokacije.

Akcija Kasa u Hercegovini - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Akcija Kasa u Hercegovini

Podsjetimo, tokom akcije "Kasa" u Sarajevu vršeni su pretresi poznatih ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana, Resoran Una, restoran Luka i drugi, a više vlasnika i odgovornih osoba je uhapšeno. 

Tada su izvršeni pretresi na 30 lokacija, a 12 uhapšenih osoba tereti se za krivična djela po nekoliko tačaka. 

Također, prilikom realizacije operativne akcije "Kasa 2", policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese stambenih, poslovnih i ugostiteljskih objekata na 12 lokacija i lišili slobode šest lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Utaja poreza i doprinosa“, a u vezi s krivičnim djelom „Kompjuterska prevara“. 

U obje akcije SIPA se provodila akcije s ciljem sprječavanja poreznih utaja i drugih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije