SIPA istražuje prijetnje smrću Miloradu Dodiku

Srna
SIPA istražuje prijetnje smrću Miloradu Dodiku
Foto: AA / Milorad Dodik

Iz Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH danas je rečeno da su preduzeli potrebne mjere na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u vezi sa prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku izrečenim u komentarima na portalu BN televizije i o preduzetim mjerama obavijestila Tužilaštvo BiH.

Iz SIPA-e podsjećaju da su 30. jula primili informaciju MUPRepublike Srpske kojom su obaviješteni o članku objavljenom na portalu BN televizije i komentaru sa prijetećim sadržajem koji je upućen članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku od NN lica pod pseudonimom “Romanija”, nakon čega su preduzete potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih relevantnih činjenica o ovoj informaciji.

"O svim preduzetim mjerama i radnjama policijskih službenika u vezi sa ovim, SIPA je 1. avgusta obavijestila Tužilaštvo BiH", navodi se u odgovoru SIPA na pitanje Srne u kojoj je fazi istraga o prijetnjama smrću koje su 23. jula, posredstvom portala BN televizije, upućene srpskom članu Predsjedništva.

Iz SIPA-e dodaju da nastavljaju aktivnosti na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u konkretnom slučaju, ali da, radi zaštite preduzetih i planiranih mjera i radnji, ne mogu otkriti više detalja.

MUP Republike Srpske je odmah preduzeo mjere nakon što su 23. jula na portalu BN televizije objavljeni komentari u kojima je Dodiku prijećeno smrću, te o tome obavijestio i SIPA, u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj.

Na ovom portalu ispod jednog teksta postavljen je ikomentar koji su administratori kasnije uklonili.

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom “Romanija” sljedećeg sadržaja:

"Samo ga metak može skinuti": MUP RS i SIPA istražuju prijetnju Dodiku na internetu

“Vukane kapu ti skidam. Da ti Bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti sa čela Republike Srpske i napaćenog naroda. Molim Boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda”.

Ovaj komentar je ubrzo izbrisan sa portala BN televizije, ali je nastavljena istraga kako bi bilo utvrđeno ko je autor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije