Sin Ratka Mladića: Zdravstveno stanje mog oca je i dalje loše

Radiosarajevo.ba
Sin Ratka Mladića: Zdravstveno stanje mog oca je i dalje loše
FOTO: EPA / Ratko Mladić

Zdravstveno stanje osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića je nepromijenjeno - i dalje je loše, a odbrana će na statusnoj konferenciji zakazanoj za 3. oktobar ponoviti zabrinutost zbog njegovog zdravlja i načina na koji je liječen, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

"Na toj statusnoj konferenciji će se razmatrati opšta statusna pitanja, a naše najvažnije pitanje je zdravlje generala, pa ćemo ponoviti našu zabrinutost, kako u smislu njegovog zdravstvenog stanja, tako i dokumentacije koju primamo i načina na koji je on lečen", rekao je Darko Mladić.

Što se tiče njegovog zdravstvenog stanja, Darko Mladić ističe da je ono nepromijenjeno, loše i dalje i da nema nikakvih poboljšanja u ovom trenutku: "Nastavljamo naš napor da ga izvedemo na lečenje, što je već odavno trebalo da se desi. Ono što nas zabrinjava jeste što i dalje dobijamo medicinsku dokumentaciju za koju sumnjamo da nije kompletna i moraćemo da nađemo neki način da dobijemo kompletnu medicinsku dokumentaciju i da je temeljno izanaliziramo."

U Hagu je za 3. oktobar zakazana statusna konferencija u postupku protiv Ratka Mladića. Mladić (76) je 22. novembra 2017. nepravomoćno osuđen na doživotni zatvor za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, a u pritvoru u Hagu je od ljeta 2011. godine, kada je uhapšen u Srbiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije