Sud BiH / Simpatizeri dočekali Radončića nakon oslobađajuće presude, čuli se i pucnji

16. 05. 2018. u 14:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Sud Bosne i Hercegovine danas je prvostepenom presudom oslobodio krivice Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsenu Šahman i Zijada Hadžijahića, koji su optuženi za ometanje rada pravosuđa, zastrašivanje i utjecaj na svjedoka.

Nakon izricanja oslobađajuće presude, simpatizeri su ispred zgrade Suda Bosne i Hercegovine dočekali Radončića.

Radončić je nakon izlaska iz sudnice dočekan ovacijama i aplauzom, a njegovi simpatizeri su uzvikivali: Fahro, Fahro, Fahro...

mup_ks_policija_RSA (5).jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBBBiH) je nakon izricanja presude kazao kako je današnja odluka Suda BiH velika pobjeda građana cijele zemlje.

Nakon što je Radončić napustio sudnicu, u blizini zgrade Suda BiH čuli su se i pucnji.

Iz MUP-a KS-a su nam kazali da se utvrđuju okolnosti ovoga događaja.

mup_ks_policija_RSA (1).jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Sud BiH izrekao oslobađajuću presudu Fahrudinu Radončiću

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 15. februara 2016. godine optužnicu koja je teretila Fahrudina Radončića i Bakira Dautbašića da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela - ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, Bilsenu Šahman za udruživanje radi činjenja krivičnog djela ometanje rada pravosuđa i Zijada Hadžijahića za udruživanje radi činjenja krivičnih djela i krivična djela - ometanje rada pravosuđa primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem. 

NEMA KOMENTARA