Tajni sastanak sarajevske šestorke: Sve je OK, ali...

B. Turković
Tajni sastanak sarajevske šestorke: Sve je OK, ali...
FOTO: Arhiv / S jednog od ranijih sastanaka šestorke

U strogoj tajnosti sinoć je u Sarajevu održan sastanak predstavnika šest političkih stranaka koje čine vladajuću većinu u Kantonu Sarajevo.

Podsjetimo, šestorku čine stranke Narod i pravda, Savez za bolju budućnost (SBB), Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP), Naša stranka, Demokratska fronta (DF) i Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL).

Kako saznaje Radiosarajevo.ba, sastanak je sazvan zbog trzavica u koaliciji koje su nastale u vezi s nabavkom helikoptera za Ministarstvo unutrašnjih poslova, čemu se oštro protivi Savez za bolju budućnost (SBB) BiH. 

Iako učesnici sastanka izbjegavaju da govore o susretu, još manje o zaključcima, kako saznajemo, dogovoreno je "da će se nastaviti dogovarati" te da je "sve OK, ali da SBB zateže". 

Podsjetimo, nakon konferencije za medije ministra unutrašnjih poslova Admira Katice, na kojoj je govorio o nabavci helikoptera, kazavši da je prošle godine potpisan sporazum šestorke u kojoj su se složili sa svim mjerama, a jedna od njih je bila i nabavka višenamjenskog helikoptera za MUP KS, iz SBB-a je saopćeno da iza nabavke nema šestorke. SBB, kako je saopćeno, odbija da participira u neodgovornom trošenju enormnih novčanih sredstava građana.

Iz Naroda i pravde replicirali su da će poštovati svaki dogovor koji se postigne unutar koalicije, ali da oni koji zaustavljaju nabavku helikoptera "preuzimaju punu odgovornost za sve eventualne posljedice koje mogu nastati".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije