Šest članova grupe "Pravda za Davida" uoči šetnje Banja Lukom pozvano na saslušanje

Radiosarajevo.ba
Šest članova grupe "Pravda za Davida" uoči šetnje Banja Lukom pozvano na saslušanje
Foto: Slobodan Vasković / Banja Luka

Vladimir Panić, Dušanka Srdanović, Ozren Perduv, Vladinka Tomičić, Željko Dabić, Velimir Jakovljević dobili su poziv da se danas u 17 sati jave na informativni razgovor u PU Banja Luka, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

U pozivu nije navedeno zbog čega su pozvani na razgovor, ali je interesantno da je na Facebook grupi "Slobodni građani Banja Luke" najavljena mirna šetnja gradom na Vrbasu u 18 sati i 30 minuta.

"DANAS ZAHTJEVAMO:

Povećanje plate nasim čuvarima reda i mira za 100 %, jer u zadnje vrijeme imaju veoma prisan fizički kontakt sa narodnim masama i izloženi su svakodnevnim napadima bezobraznog naroda koji nema pametnijeg posla nego da stoji i šeta ulicama Banja Luke.

Stigli su nam i turisti iz Slovenije koji, također mogu da ugroze javni red i mir, jer hodaju po trojkama pa čak i u većim grupama.

Naša milicija mora i po kiši i snijegu da privodi na informativne razgovore samohrane majke, bračne parove i ugledne studente, a šta tek reći za stres kojem su izloženi od strane pojedinih stranih penzionera koji su mučki stajali čak i duže od nekoliko minuta na glavnom trgu. Mirna šetnja građana zakazana je za 18.30 časova, ispred Narodnog pozorišta RS", stajalo je u pozivu na Facebook stranici.

Jakovljević, Dabić, Perduv, Panić, Tomičić i Srdanović pojavili su se ispred PU Banja Luka sa žutim trakama na ruci u 17 sati.

Građani Banja Luke krenuli su u šetnju, a prate ih jake policijske snage. Nešto ranije Banjalučani su zapalili svijeće u Hramu Hrista Spasitelja za Davida Dragičevića. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije