Šeranić-Magazinović: Naći model za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe

Radiosarajevo.ba
Šeranić-Magazinović: Naći model za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe
Foto: Facebook / Alen Šeranić i Saša Magazinović

Korak po korak do omogucavanja svima jednakog prava na zdravlje, objavio je na svom Facebook profilu zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović (SDP BiH).

Magazinović je pojasnio da je četiri dana poslije svjedočenja u Parlamentu BiH, danas u Banjoj Luci imao konstruktivan i koristan sastanak sa ministrom zdravlja i socijalne zastite RS Alenom Šeranićem.

Magazinović: Teško oboljele da liječe ljekari, a ne dileri

Na korak smo do toga da ljudi koji se bore za svoje zdravlje mogu to legalno da rade, kazao je potpredsjednik SDP-a

“Neupitna je njegova podrška legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe. Dogovorili smo da se angažujemo u pravcu iznalaženja najbržeg, pravno neupitnog modela, svjesni činjenice da najteže oboljele građane ne interesuje kako će se doći do legalizacije ovih medikamenata”, napisao je Magazinović.

Dodao je da je važno da se to desi što je prije moguće.

“Zato nema gubljenja vremena, već je previše vremena prošlo u kojem je zdravlje ljudima nepovratno propadalo ili su morali postati kriminalci da bi ‘nelegalno’ popravili svoje zdravstveno stanje”, zaključio je Magazinović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije