Selo kod Bosanskog Grahova danima okovano: Snijeg tri metra, ponestaje hrane

Radiosarajevo.ba
Selo kod Bosanskog Grahova danima okovano: Snijeg tri metra, ponestaje hrane
Selo Tiškovac, udaljeno 17 kilometara od Bosanskog Grahova, zbog snježnih padavina danima je odsječeno od svijeta, pa mještanima ponestaje lijekova i hrane, rekla je Srni mještanka Drenka Vladušić.

"Ni s jedne strane nam nije pročišćena cesta, ne možemo nikuda. Moj sin Dragan danima ne ide u školu i ko zna kada će jer snijeg pada. Vjetar stvara namete, sve je okovano u snijeg", rekla je Vladušić, majka jedinog djeteta u Tiškovcu.

Selo se nalazi na teritoriji Unsko-sanskog kantona i Livanjskog, a mještani kažu da ih niko nije ni nazvao da pita kako su.

"Ovdje su većinom stariji ljudi, ponestaje im lijekova i hrane. Stoka ostaje bez sijena. Ne znamo više što da radimo i koga da zovemo", kaže mještanin Milan Bauk.

Načelnik općine Grahovo Duško Radun rekao je da je i dalje nemoguće doći do sela, jer snježni nameti dosežu visinu i do tri metra, piše Srna.

Stanovnici sela kažu da ima i odrona na cesti, koja je uska i neprohodna i kada nema snijega, a i most u selu je u lošem stanju, pa sve i da krene mehanizacija pitanje je da li bi ga prešla.

Nekada prije rata, selo Tiškovac kod Bosanskog Grahova imalo je više od 200 stanovnika, a danas ih je manje od 10. Ni struje nemaju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije