Turska / Selmir Mašetović: Na izlazu iz pritvora su mi rekli "Bosna te voli"

14. 06. 2018. u 15:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares:1575

Selmir Mašetović, bh. student koji je nedavno uhapšen u Turskoj, a koji je sad na slobodi objavio je poruku na Facebooku koju objavljujemo u cijelosti:

"'A to što mi nazivamo Bosnom nije samo parče zemlje na Balkanu! (Alija İzetbegović)

Ciljano sam htio da počnem ovom rečenicom jer zahvaljujući svima vama zajedno smo dokazali da Bosna zaista nije samo parče zemlje kao što je i izjavio naš prvi predsjednik Republike Bosne i Hercegovine - rahmetli Alija İzetbegović. Jer da nije bilo vas možda danas ne bih bio u mogućnosti da pišem ovaj status. Vijesti su dolazile čak do zatvora jer su mi na izlazu rekli "Bosna te mnogo voli."

Ovom prilikom želim da se zahvalim svima vama koji ste dali podršku meni, a posebno da se zahvalim što ste bili podrška mojoj porodici. Pored toga želim da se zahvalim uvaženom Beganu Muhiću, Ambasadi Bosne i Hercegovine u Turskoj, svojoj advokatici Suleyhi na brzoj reakciji, ubrzanom procesu i podršci. Svim dobrim ljudima, rodbini, grupi "Pravda za Selmira", ljudima koji su odvojili svoje vrijeme i prisustovali protestima na trgu u mom rodnom gradu Gradačcu, svima vama veliko hvala!

Ja sam dobro, nalazim se u gradu gdje sam inače boravio i studirao. Fizički a i mentalno sam u dobrom stanju, nema nikakvih problema. U zatvoru nije bilo nikakvih problema, bio sam okružen ljudima koji su obrazovani, ljudi koji su profesori, novinari, hodže. Sve vrijeme sam bio smiren, moja savjest je bila čista. Znam da se sve dešava sa Allahovom voljom i odobrenjem, da Allah neće dati nikom više od onoga što ne može podnijeti, tako da sam znao da će moje dove kad-tad biti primljene. Osobno mi je drago što sam vani za posljednje dane Ramazana i sto ću nas veliki praznik Bajram dočekati na slobodi, sa svojim prijateljima kada ne mogu sa svojom porodicom. Zato ovom prilikom želim da vam poželim hairli Bajram, puno veselja u bajramskim danima!

Čeka nas, ako Bog da, mir, jednu smo bitku dobili, dobit ćemo i drugu.

Ponosan sam što sam Bošnjak! Hvala svima jos jednom."

KOMENTARI (6)