Šef MMF-a za BiH: Zakon o akcizama dobra stvar, ali to nije dovoljno

Fena
Šef MMF-a za BiH: Zakon o akcizama dobra stvar, ali to nije dovoljno
Premijer FBiH Fadil Novalić i zamjenica premijera i federalna ministrica finansija Jelka Milićević susreli su se danas u Sarajevu sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Nadeemom Ilahijem.

Delegacija MMF-a boravi ove sedmice u Bosni i Hercegovini kako bi bili nastavljeni pregovori u okviru prvog pregleda Proširenog aranžmana (EFF-a).

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisco Parodi, razgovarano je o daljnjim aktivnostima na provođenju reformskih procesa koji su jedan od uvjeta za nastavak ovog aranžmana.

"Ovdje smo zato što su se u međuvremenu desile dobre vijesti i da razgovaramo o koracima za nastavak aranžmana", rekao je Ilahi.

Izrazio je zadovoljstvo nedavnim usvajanjem izmjena i dopuna Zakona o akcizama, ali je naglasio da treba nastaviti raditi na ispunjavanju drugih mjera da bi aranžman mogao biti aktiviran.

Inače, Misija MMF-a je već ranije donijela ocjenu da je ostvaren napredak u pripremi fiskalno odgovornih prijedloga budžeta entiteta za 2018., čije usvajanje se očekuje do kraja godine, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije