Sebija Izetbegović neće biti kandidatkinja SDA za člana Predsjedništva BiH

A. B.
Sebija Izetbegović neće biti kandidatkinja SDA za člana Predsjedništva BiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sebija Izetbegović
Sebija Izetbegović je odlučila da se ne kandidira za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Kako se navodi, Izetbegović je je u svom pismu navela da njen zadatak u popravljanju zdravstvenog sistema nije završen, i da je njena namjera dalje raditi i doprinositi u tom smislu.

Bakir Izetbegović nakon sjednice: Ako Sebija treba biti kandidat, onda neka bude tako

Zahvalila se na ukazanoj časti i obavezala na podršku SDA, podršku kandidatu SDA za člana Predsjedništva BiH i na dalji rad za dobrobit države Bosne i Hercegovine.

Ostaje da se vidi ko će u ime Stranke demokratske akcije biti predložen za člana Predsjedništva. Odluka će biti donesena na Konvenciji SDA koja je zakazana 26. maja, a odlučit će članovi stranke između Šefika Džaferovića i Safeta Softića.

Podsjećamo da je nakon sjednice Predsjedništva SDA, 18. maja, iako je imao najveći broj nominacija, od kandidature odustao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije