SDS traži smjenu Lukača, Stanivuković podnio i krivičnu prijavu

Radiosarajevo.ba
SDS traži smjenu Lukača, Stanivuković podnio i krivičnu prijavu
Foto: AA / Burno na sjednici

Klub poslanika SDS u NSRS uputio je jutros zahtjev za smjenu ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača zbog nasilničkog ponašanja prema poslaniku PDP-a Drašku Stanivukoviću tokom posljednjeg zasjedanja.

Lukač je fizičkim napadom na narodnog poslanika, kojem je prethodno prijetio da će završiti isto kao i zastavice (dakle, polomljen i na podu), a koji je pred njim mirno stajao, doveo je u pitanje ne samo ugled Vlade RS već i svih pripadnika MUP-a RS koji časno i pošteno rade svoj posao“, saopćeno je iz SDS-a. 

Poslanici ove stranke su inicijativu za smjenu Lukača uputili premijeru RS Radovanu Viškoviću i predsjedniku NSRS Nedeljku Čubriloviću kojem su zamjerili što Lukača nije udaljio sa sjednice.

Istovremeno je i Stanivuković danas u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnio krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti i tjelesnu povredu protiv Lukača.

“U pitanju su dva krivična djela gdje ovdje predlažem gonjenje kao oštećeno lice u ovom predmetu”, kazao je Stanivuković, piše Anadolija.

Dodao je da je u prilogu prijave predao i video dokumentaciju koju je javnost imala priliku da vidi, kao i ljekarske nalaze.

Govoreći o večerašnjem okupljanju u 18 sati u parku Mladen Stojanović, Stanivuković je rekao da SNSD istovremeno na istoj lokaciji organizuje skup.

“Jasno je ko ovdje pravi šou i radi stvari koje ne treba da radi”, kazao je Stanivuković i pozvao građane na mirnu i dostojanstveno borbu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije