SDS: Dodik bi Čoviću poklonio srpsku Posavinu

Radiosarajevo.ba
SDS: Dodik bi Čoviću poklonio srpsku Posavinu
hms.ba / Čović i Dodik

"Saradnja SNSD-a sa HDZ-om dugoročno ima za cilj ustavnu prekompoziciju BiH koja će dovesti do formiranja trećeg entiteta", rekao je danas potpredsjednik Srpske demokratske stranke Nade Planinčević, istakavši da Srpska demokratska stranka neće dozvoliti da Dodik pokloni Čoviću Derventu, Brod i Modriču za njegov treći entitet.

“Da SNSD povlađuje HDZ-u u njihovim zahtjevima da Posavinu priključe u sastav trećeg entiteta govori i dugogodišnje servilno ponašanje opštinskih vlasti SNSD-a u Derventi, Brodu i Modriči, koji godinama tolerišu afirmaciju ličnosti koji su počinili zločine nad srpskim življem Posavine kao i obilježavanje datuma koji bude bolna sjećanja Srba iz perioda hrvatske agresije“, naglasaio je Planinčević.

Kazao je da dugogodišnja koalicija SNSD-a i HDZ-a prijetnja za srpsku Posavinu jer Dodik već godinama ćuti na izjave hrvatskih zvaničika da prostor Dervente, Broda i Modriče treba ući u sastav trećeg entiteta.

“Poklanjanje jasenovačke građe Hrvatskoj, glasanje protiv provođenja Odluke o konstitutivnosti Srba u četiri kantona sa hrvatskom većinom u Federaciji BiH i ćutanje na simbole ustaštva u Derventi, Brodu i Modriči dio su široke kolekcije izdaja koje su počinili Dodik i SNSD na štetu srpskog naroda a za korist HDZ-a“, kazao je potpredsjednik SDS Nade Planinčević.

Komentarišući današnje Dodikove izjave o Kosovu, Planinčević je kazao da Dodik kao što dijeli teritoriju Republike Srpske Hrvatima, sada želi da se na isti način miješa u pitanje Kosova.

“Današnja Dodikova izjava je skandalozna jer je njome Dodik priznao da je tzv. Kosovo u ovome momentu nezavisno što do sad nije uradio nijedan srpski političar. Dodik prodaje Posavinu, brutalno se miješa u unutrašnje stvari Srbije, poklanja Elektroprivredu RS Amerikancima i na taj način, da bi spasio sebe i svoj kapital, rasprodaje cio srpski narod“, zaključio je Planinčević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije