SDP u TK želi premijersko mjesto i šest ministarstava

Fena
SDP u TK želi premijersko mjesto i šest ministarstava
Foto: Tuzlanski.ba / Sjednica KO SDP TK

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) BiH ponudit će mogućnost formiranja Vlade Tuzlanskog kantona u kojoj bi toj stranci pripalo mjesto premijera i šest ministarstava, rečeno je danas na pres-konferenciji stranke u Tuzli.

Još nije poznato koje još stranke bi činile sastav Vlade, a na pitanje novinara postoji li mogućnost da u vlast uđu i SDA i PDA, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Enver Bijedić nije dao konkretan odgovor.

"Stav je da nećemo sa SDA i PDA potpisivati nikakav koalicioni sporazum. Mi u ovom trenutku se oslanjamo samo na 17 sigurnih ruku, to su Naša stranka, DF i Stranka za BiH. Sve ostalo ćemo ponuditi skupštinskim zastupnicima koji trebaju da vide hoće li pružiti podršku planu rada Vlade koji mi imamo" kazao je.

Na pitanje kako SDP računa na Stranku za BiH s obzirom da ta stranka ima potpisan koalcijski sporazum sa SDA, Bijedić navodi da oni čine građansku platformu koja je ranije dogovrena u Tuzlanskom kantonu te da sva druga pitanja treba postaviti SBiH.

Ostala je nepoznanica hoće li SDP s ovim prijedlogom izaći već u srijedu, 27. marta kada je zakazana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije